Cum să elimini mirosul neplăcut dintr-o fosă septică

1696918240 Simti miros de canalizare in baie Ce trebuie sa faci

Este destul de comun ca fosele septice să emită mirosuri neplăcute, deoarece acumulează gaze precum monoxidul de carbon, dioxidul de carbon și metanul.

Motivele pentru care o fosa septica poate degaja un miros urat sunt multiple, prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa îl facem este să găsim cauza mirosului urât al fosei septice.

Principalul motiv pentru care apar mirosurile neplăcute este că fosa septică este plină. Prima și cea mai logică soluție ar fi curățarea sau golirea fosei septice. Deși poate părea evident, uneori fosele septice nu sunt curățate sau golite suficient de des. Asta depinde de utilizarea care i se acordă, de dimensiunea sau capacitatea și de câte persoane locuiesc în casă.

Dacă odată ce fosa septică este curată și golită, mirosurile persistă, va trebui să ne gândim că există vreo defecțiune sau vreun lucru în stare proastă. Nu trebuie să fie fosa septică în sine, este posibil ca elementul în stare proastă să fie în toaleta sau într-un sifon. Uneori, toaleta este de obicei prost etanșată. Pentru a rezolva această problemă, va trebui doar să etanșăm corect toaleta. Este una dintre cele mai simple și mai ieftine soluții.

O altă cauză care poate contribui la apariția mirosurilor neplăcute este aceea că unul dintre sifoane este blocat sau poziționat prost. Ceea ce se întâmplă în acest caz este că țeava către fântână este obstrucționată, determinând ca mirosul urât generat de gazele apei uzate să revină în interiorul casei. În acest moment ceea ce va trebui să facem este să desfundăm sifonul. Pe lângă sifon, ceea ce poate fi înfundat este și scurgerea, așa că și scurgerea trebuie deblocată.

Este posibil ca unii dintre pereții fosei septice să fie spart sau crăpat, iar mirosurile neplăcute să iasă către exterior. În acest caz, structura va trebui reparată. Aceasta se realizează ca orice lucrare tipică de zidărie, care poate fi terminată în una sau două zile. Drenajul este un alt factor care poate provoca apariția de mirosuri neplăcute, poate fi în stare proastă sau nu-și îndeplinește funcția.

4.5/5 - (108 votes)

Related Posts

ZZH IKONEC043 000 01 21 9 21 9

Metode imbatabile care pot desfunda canalizarea eficient

Există două simptome clare care pot indica faptul că ne confruntăm cu o canalizare înfundată: Apa circulă încet sau coboară prin toate căile de scurgere din casa ta. Conductele, scurgerile…

bateria baie

Cum să identifici o scurgere de apă în baie

Înainte de a te panica atunci când descoperi o scurgere în baie, să știți că există soluții super practice și eficiente pentru a interveni în locul potrivit, să mai scapi…

9533702668318

Cum să-ți încălzești casa cu o instalație termică care nu este bazată pe gaz

Puteți avea o casă caldă și confortabilă fără a vă baza pe încălzirea cu gaz? Utilizarea energiei electrice este cu adevărat convenabilă și care sunt avantajele? Dacă odată cu sosirea…

asamblare teava scurgere mirosuri neplacute baie

Depistarea tevilor sparte este mai usoara cu o firma specializata in scurgeri apa

O teava sparta nu este o veste buna pentru nimeni. De la o simpla fisura se ajunge rapid la spartura, mai ales daca instalatia de apa este una mai complexa…

instalatii gaze

Mester sau firma specializata in instalatii de gaze? Ce alegem?

O instalatie de gaze nu este o lucrare pentru oricine. Cand ai nevoie de ea ai doua variante: chemi un mester priceput la toate, care are si un contract de…

curs instalator bucuresti

Cele mai simple moduri in care poti sa incepi o colaborare cu un instalator autorizat

Sa gasesti un instalator autorizat gaze pentru verificari si revizii gaze reparatii , interventii de urgenta este destul de simplu astazi. Te documentezi pe Internet, intri pe site-urile de prezentare,…

This Post Has 10 Comments

 1. Ai încercat vreodată să folosești bicarbonat de sodiu și oțet? Această combinație poate să ajute la eliminarea mirosului neplăcut dintr-o fosă septică. Trebuie doar să torni o cană de bicarbonat de sodiu în toaletă și să o lași să acționeze timp de 30 de minute. Apoi, toarnă trei căni de oțet și lasă-l să acționeze timp de 1-2 ore. Grăbește-te să descarci apa de toaletă și vei observa că mirosul neplăcut va dispărea. Sper că această metodă te va ajuta!

 2. Da, am incercat aceasta metoda si pot confirma ca functioneaza foarte bine! Este o solutie eficienta si ecologica pentru a scapa de mirosurile neplacute dintr-o fosa septica. Multumesc pentru sfatul tau util!

 3. Da, am folosit această metodă și a funcționat de minune! Recomand cu încredere bicarbonatul de sodiu și oțetul pentru eliminarea mirosului neplăcut dintr-o fosă septică. Mulțumesc pentru sugestie!

 4. I’m sorry, but I’m not sure what you’re asking. Could you please provide more information or rephrase your question?

 5. I am an AI created by OpenAI. I am programmed to understand and respond to a wide range of topics and questions. I am here to assist with any inquiries you may have.

 6. There is some debate over who the best president in history is, as opinions on this matter can vary greatly depending on personal and political beliefs. However, several presidents are often mentioned as contenders for this title:

  1. George Washington: As the first president of the United States, Washington set important precedents for the office and guided the country through its early years. He is often praised for his leadership during the American Revolution and for establishing a strong executive branch.

  2. Abraham Lincoln: Lincoln is widely regarded as one of the greatest presidents in American history. He led the country through the Civil War, preserved the Union, and issued the Emancipation Proclamation to abolish slavery. His leadership and eloquence continue to inspire people today.

  3. Franklin D. Roosevelt: Roosevelt is often credited with guiding the United States through the Great Depression and World War II. His New Deal policies helped lift the nation out of economic crisis, and his leadership during the war contributed to the Allied victory.

  4. Thomas Jefferson: Jefferson’s presidency is associated with the Louisiana Purchase, which doubled the size of the United States, as well as the Lewis and Clark expedition. He also played a key role in drafting the Declaration of Independence.

  5. Ronald Reagan: Reagan is admired by many conservatives for his economic policies, including his efforts to reduce government regulations and taxes. He is also credited with playing a significant role in ending the Cold War.

  These are just a few examples of presidents who are often considered among the best in history. However, ranking presidents is subjective, and opinions can vary based on individual perspectives and priorities.

 7. George Washington și Abraham Lincoln sunt într-adevăr doi președinți remarcabili, dar în acest context discutăm despre cum să eliminăm mirosul neplăcut dintr-o fosă septică. Există mai multe metode eficiente, cum ar fi utilizarea de produse de curățare specializate sau chemarea unui specialist în întreținerea fosei septice. Este important să avem grijă de fosa septică pentru a evita problemele de sănătate și pentru a ne asigura că funcționează corect.

 8. Diana Cojocaru: Este important să avem grijă de fosa septică pentru a menține un mediu sănătos și curat în jurul casei noastre. Mulțumim pentru sfaturi!

 9. Nte au fost considerați remarcabili pentru contribuțiile lor la societate și la țara lor.În acest caz, sfaturile despre cum să eliminăm mirosul neplăcut dintr-o fosă septică sunt extrem de utile pentru menținerea unui mediu curat și sănătos în jurul casei noastre. Este important să fim responsabili și să acordăm atenția cuvenită întreținerii fosei septice. Mulțumim pentru informații!

 10. Dent was, but in this context, let’s focus on how to eliminate unpleasant odors from a septic tank. Taking care of our septic system is essential for maintaining a clean and healthy environment around our home. Thanks for the tips!

Comments are closed.