Cum să-ți încălzești casa cu o instalație termică care nu este bazată pe gaz

9533702668318

Puteți avea o casă caldă și confortabilă fără a vă baza pe încălzirea cu gaz? Utilizarea energiei electrice este cu adevărat convenabilă și care sunt avantajele? Dacă odată cu sosirea iernii ai aceste întrebări, este timpul să te gândești foarte bine la tipul de încălzire pe care să-l folosești în casa ta.

Ce este o casa pasiva?

În ultimii ani, s-a vorbit din ce în ce mai mult despre o „casă pasivă” un tip de clădire caracterizată printr-un consum foarte redus de energie, care poate fi obținută și prin recurgerea exclusivă la electricitate. Dar pentru a atinge obiectivul este esențial să lucrați la casă în ansamblu, adică să nu vă limitați la sistem, ci să proiectați un sistem de acasă care generează și să rețină căldura.

O casă caldă fără gaz poate fi realizată numai prin analizarea clădirii în întregime. Un strat termic izolant este abosolut necesar, iar acolo unde este nevoie, se vor monta noi corpuri izolante și alte soluții care pot reduce pierderile de căldură, dar și nevoile energetice ale casei.

Ignorarea izolației înseamnă irosirea energiei și cheltuirea mai multor bani. Desigur, lucrul cu aceste aspecte necesită o investiție substanțială, care este totuși rambursată pe termen lung datorită micilor cheltuieli cu încălzirea.

Soluții pentru o instalație termică fără gaz

O pompă de căldură este o alternativă excelentă la instalația termică bazată pe gaz, dar pentru a fi eficientă trebuie să aibă o suprafață radiantă mare disponibilă. Una dintre cele mai populare alternative în această perioadă este, de fapt, încălzirea prin pardoseală, care vă permite să încălziți în mod adecvat clădirile mari și mici. Pentru ca încălzirea electrică să fie cu adevărat convenabilă în comparație cu încălzirea cu gaz, este necesar să se reducă sarcina termică a casei.

Pompele de căldură pot funcționa la temperaturi mai scăzute decât centrala pe gaz, dar pentru a economisi bani trebuie să combinați încălzirea cu un rezervor dedicat acumulării de apă caldă menajeră, care trebuie personalizat în funcție de nevoile reale ale casei și ale oamenilor care locuiesc acolo. În plus față de pompa de căldură cu un rezervor suplimentar, puteți elimina, de asemenea, aragazul cu gaz și puteți utiliza plita cu inducție în locul său pentru gătit.

4.6/5 - (97 votes)

Related Posts

ZZH IKONEC043 000 01 21 9 21 9

Metode imbatabile care pot desfunda canalizarea eficient

Există două simptome clare care pot indica faptul că ne confruntăm cu o canalizare înfundată: Apa circulă încet sau coboară prin toate căile de scurgere din casa ta. Conductele, scurgerile…

1696918240 Simti miros de canalizare in baie Ce trebuie sa faci

Cum să elimini mirosul neplăcut dintr-o fosă septică

Este destul de comun ca fosele septice să emită mirosuri neplăcute, deoarece acumulează gaze precum monoxidul de carbon, dioxidul de carbon și metanul. Motivele pentru care o fosa septica poate…

bateria baie

Cum să identifici o scurgere de apă în baie

Înainte de a te panica atunci când descoperi o scurgere în baie, să știți că există soluții super practice și eficiente pentru a interveni în locul potrivit, să mai scapi…

asamblare teava scurgere mirosuri neplacute baie

Depistarea tevilor sparte este mai usoara cu o firma specializata in scurgeri apa

O teava sparta nu este o veste buna pentru nimeni. De la o simpla fisura se ajunge rapid la spartura, mai ales daca instalatia de apa este una mai complexa…

instalatii gaze

Mester sau firma specializata in instalatii de gaze? Ce alegem?

O instalatie de gaze nu este o lucrare pentru oricine. Cand ai nevoie de ea ai doua variante: chemi un mester priceput la toate, care are si un contract de…

curs instalator bucuresti

Cele mai simple moduri in care poti sa incepi o colaborare cu un instalator autorizat

Sa gasesti un instalator autorizat gaze pentru verificari si revizii gaze reparatii , interventii de urgenta este destul de simplu astazi. Te documentezi pe Internet, intri pe site-urile de prezentare,…

This Post Has 10 Comments

  1. Sunt foarte interesat de acest subiect, am vrea să renunțăm la gaz și să găsim alternative mai ecologice.

  2. Eu am instalat o pompă de căldură aer-apă și sunt extrem de mulțumit de ea. Nu mai am nevoie de gaz și factura la încălzire s-a redus considerabil. Recomand cu încredere!

  3. Eu am optat pentru panouri solare și un sistem de incalzire cu pompa de caldura si sunt foarte multumit de alegerea mea. Sunt ecologic si economisesc bani la facturile la incalzire. Recomand cu incredere aceasta varianta!

  4. Eu sunt în căutare de soluții alternative pentru încălzirea casei mele și aceste sugestii par foarte interesante. Mulțumesc pentru informații!

  5. Pentru mine este important să găsesc soluții care să nu depindă de gaz și să fie mai prietenoase cu mediul înconjurător. Voi lua în considerare și aceste opțiuni, mulțumesc pentru idei!

  6. Dorința mea este să găsesc o alternativă ecologică și eficientă pentru încălzirea locuinței mele. Voi lua în considerare această variantă, mulțumesc pentru informații!

  7. Și eu sunt interesat de alternativele ecologice pentru încălzirea casei mele. Mulțumesc pentru sfaturi!

  8. Nu știam că există alternative ecologice și eficiente pentru încălzirea casei fără să folosesc gazul. Mulțumesc pentru idei!

  9. Este impresionant să descoperim alternative ecologice și eficiente pentru încălzirea casei, mai ales în contextul actual de schimbări climatice. Mulțumesc pentru informații!

Comments are closed.