Categorii
Uncategorized

Există scurgeri ascunse în baie?

Rate this post

Baia, în primul rând, ar trebui să fie camera cea mai umedă dintr-o locuință. Și, în practică, așa și este, din motive evidente. Dar, atunci când umezeala din baie creşte excesiv, atunci trebuie să avem în vedere faptul că ceva nu este așa cum ar trebui să fie. Semne de umiditate crescută, care este mai mare decât în mod normal, sunt mucegai, fungi, pete întunecate pe tavan, crăpături sau degradarea gresiei, a vopselei etc. şi poate și în baia dvs. sunt prezenți unii dintre aceşti factori, dar credeți că aceasta se întâmplă în orice baie şi este un lucru normal. Curăţați mucegaiul de pe tavan şi gresie, dar în curând acesta se formează din nou. Acesta, însă, este un semn că aveți o problemă cu baia, care este cel mai frecvent cauzată de o scurgere. Nu credeți că aveți o scurgere în baie, deoarece nicăieri nu este vizibilă o scurgere de apă?

Este foarte probabil să vă înșelați. În multe cazuri, apar scurgeri sub suprafața pereților, a podelelor sau a tavanului, prin urmare, sunt ascunse şi invizibile pentru ochiul liber. Putem judeca prezenţa lor numai după semnele menționate anterior care sunt acolo pentru a ne spune despre problema existentă. Este foarte probabil ca undeva să aveți țevi corodate, care sunt deja sparte şi din care curge apă, mai ales având în vedere că sistemul instalațiilor sanitare este destul de vechi. Dacă locuiţi într-o casă veche şi nu aţi schimbat acest sistem niciodată, poate e timpul să faceți asta. Dar, dacă restul instalaţiei sanitare funcţionează bine, atunci nu are rost să o înlocuiți, ci doar să găsiți şi să reparați ţeava care curge.

Cum să aflați exact ce conductă din baie curge? Acest lucru poate fi o sarcină imposibilă, dacă nu sunteți înarmaţi cu instrumentele şi echipamentul necesar și, practic, nu aveți de unde să faceți rost de acestea. Detectarea scurgerilor ascunse necesită echipamente specializate – cameră termografică. Un serviciu oferit de companiile care lucrează în acest domeniu se numește diagnosticare termografică pentru detectarea scurgerilor de apă. Acesta este cel mai important moment, care vă va conduce spre răspunsul corect, astfel încât să ştiți cum să procedaţi de acum înainte. Când expertul detectează locul scurgerii, repararea defecţiunii devine mult mai uşoară. Locul care va trebui să fie deschis în vederea înlocuirii conductei va fi minim şi problema va fi rezolvată în cel mai eficient mod posibil. Apoi, veţi observa cum umezeala şi mucegaiul din baie dispar şi aceasta devine un loc plăcut şi proaspăt, ca la început.