Categorii
Uncategorized

Principalele cauze ale blocarii canalizarii

Rate this post

Înfundarea sistemului de canalizare reprezintă una dintre cele mai comune probleme cauzatoare de pierderi materiale, fapt ce poate duce foarte ușor la amenințarea bunăstării traiului dintr-o locuință. De obicei, blocajul trebuie remediat în cel mai scurt timp posibil, iar pentru a face asta, este nevoie de o echipă cu experiență în domeniu, care să poată acționa prompt și eficient.

Motive pentru care conductele de canalizare se pot înfunda

Unul dintre cele mai întâlnite motive este chiar cel mai evident, și anume acumularea în exces a diferitelor materii, atât organice, cât și anorganice (incluzând resturi de mâncare, până la deșeuri non-alimentare, cum ar fi: hârtia, fibre din materiale textile, etc). Desigur, pentru a le putea elimina, este nevoie de aplicarea unor metode specifice.

Probabil, după cum ai bănuit, înfundarea țevilor nu apare imediat, ci într-o perioadă relativ lungă de timp în care, treptat, pereții conductelor sunt obturați. Cauza care duce la astfel de rezultate este nerespectarea unor reguli extrem de simple atât ce țin de partea tehnică, cum ar fi înclinarea necorespunzătoare a țevilor, instalarea lor incorectă, cât și de cea menajeră prin care nu se ține cont și sunt aruncate în sistemul de canalizare tot mai multor tipuri de materiale pe care deja le-am mențioant anterior.

Desfundare canalizare

Cum putem scăpa de un blocaj al sistemului de canalizare?

Cea mai eficientă, ușoară și recomandată metodă, în primă fază, este utilizarea unor substanțe speciale de curățare a sistemului de evacuare a apei. În caz contrar, dacă această metodă nu a funcționat, vă recomandăm să apelați la noi. Unele dintre metode pe care le putem implementa la fața locului pot cuprinde:

  • utilizarea unor produse de intensitate chimică mult mai mare și eficientă care nu sunt dăunătoare sănătății umane;
  • folosirea unor unelte mecanice special confecționate pentru a interveni și rezolva problema imediat;
  • utilizarea metodei intitulată hidrodinamică, prin intermdiul căreia presiunea apei din țevi va crește pentru moment astfel încât să poată fi efectuat deblocajul.

Înfundarea canalizării este una dintre cele mai frecvente situații întâlnite în domeniul sanitar. Astfel, datorită faptului că se petrece în cele mai neașteptate momente, fapt ce duce la nevoia unei remedieri imediate, poate cauza și alte probleme destul de neplăcute. Prin urmare, este recomandat ca în cazul în care observi un miros total neplăcut în locuința ta, fie scurgerea încetinită sau chiar deloc a apei, atunci e un semnal de alarmă și ar trebui să îți transferi toată grija asupra unei firme specializate. Dacă nu se intervine imediat asupra acestor manifestări, ele pot conduce nu doar la o blocare parțială a sistemului de conducte, ci chiar în totalitate.

Instalatorii noștri sunt eficienți și lucrează profesional pentru a putea îndepărta sedimentele, particulele sau grăsimea acumulată în canalizare. Experiența noastră și abilitățile pe care le-am acumult ne permit să acționăm rapid și transparent cu clienții. Prin urmare, nu ezita să ne contactezi!