Sfaturi cu privire la menținerea instalațiilor sanitare

5/5 - (1 vote)

Instalațiile sanitare au existat încă de pe vremea romanilor, dar locuințele de astăzi abundă în apă caldă și rece mulţumită sistemelor de instalații sanitare moderne. Principiul este destul de simplu – presiune și supape – dar, în cazul în care acestea sunt deteriorate, este posibil ca locuința să fie chiar inundată. Atunci când se întâmplă acest lucru, acționați rapid pentru a evita probleme majore. Proprietarii inteligenţi de imobile știu cum să detecteze și să rezolve micile defecțiunile la instalațiile sanitare înainte ca acestea să devină mari. Ajutați instalațiile sanitare să fie uscate și în stare bună de funcționare urmând următoarele sfaturi.

Aruncați un ochi asupra tuturor instalațiilor sanitare baie la intervale regulate. În ceea ce privește instalațiile sanitare, scurgerile mici pot duce la probleme majore. Fiți atenți la apariția semnelor pentru prezenţa defecțiunilor la instalațiile sanitare: robinete care curg, umiditate, toalete înfundate și frigidere care picură – toate aceste probleme reprezintă un semn că acestea necesită o atenție imediată.

Rezolvați problemele cât se poate de devreme. Un robinet care curge nu numai că este enervant, dar și umiditatea ar putea deteriora suprafața chiuvetei și cauza mucegai și fungi. Urmăriți astfel de probleme pentru a menține locuința curată și uscată.

Trebuie să știți unde să mergeți atunci când apare o problemă. În cazul în care apare o urgență la instalații sanitare casa, știți cum să opriți inundația? Descoperiţi principala supapă de închidere a locuinţei. Dacă aceasta se află într-un loc întunecat, ascuns sau greu accesibil, aduceţi câteva instrumente de care aveți nevoie şi puneţi-le în apropiere. Nu există nimic mai rău în această situaţie decât o lanternă care lipseşte sau o cheie  pierdută atunci când apa dintr-o conductă spartă curge cu putere.

Oprirea aparatelor. În mod similar, trebuie să ştiţi cum să opriţi alimentarea cu apă către chiuvete, toalete, maşina de spălat vase şi alte aparate care folosesc apă, cum ar fi maşina de spălat şi frigiderul. În cazul în care unul dintre acestea nu se comportă așa cum ar trebui, ştiind unde se află supapa, veți salva situația și veți economisi destulă absorbţie a apei.

Aflaţi cum să faceți faţă micilor probleme. Cu câteva instrumente şi cunoştinţe minime, o mare parte dintre noi nu putem combate micile daune la instalații sanitare urgente.

Feriţi țevile de îngheţ. Cea mai bună protecție este izolația. Izolați conductele descoperite cu izolaţie din material plastic care se poziționează ușor. Când vine iarna, începeți să acţionaţi. Deschideți dulapurile de sub chiuvete şi facilităţile din baie – aerul mai cald din casă va preveni înghețarea țevilor din interior. De asemenea, puteţi lăsa robinetele să picure foarte puțin, deoarece apa curentă nu poate să înghețe.

În cazul în care încercările se dovedesc fără succes, apelați la un instalator licenţiat care să rezolve problema.

Related Posts

Care sunt avantajele masinii de spalat vase?

Atunci când mobilăm o bucătărie sau când derulăm o serie de reparații la cea veche, una dintre principalele întrebări care ne vin în minte este dacă să cumpărăm o montaj…

Read more

This Post Has 11 Comments

 1. Folosiți regular un decalcifiant și mențineți curățenia în jurul acestor instalații pentru a preveni blocajele și nefuncționarea lor corectă.

 2. Nu aruncați niciodată materiale străine în toaletă, acest lucru poate cauza blocaje și daune costisitoare.

 3. Asigurați-vă că operațiile de întreținere și reparații sunt efectuate de către personal calificat pentru a evita deteriorarea instalațiilor și pentru a preveni eventualele accidente.

 4. Este indicat să verificați în mod regulat presiunea apei în instalațiile sanitare pentru a preveni eventualele scurgeri sau fisuri.

 5. Este important să aveți grijă de siguranța instalațiilor sanitare și să le verificați în mod constant pentru a preveni problemele și a asigura buna lor funcționare.

 6. Este recomandat să curățați periodic scurgerile și să verificați starea generală a instalațiilor sanitare pentru a preveni problemele și înlocuirea acestora.

 7. Folosiți produse de curățare specializate și evitați utilizarea substanțelor chimice agresive care pot deteriora instalațiile sanitare.

 8. Pentru a preveni înfundarea conductelor, utilizați site sau sită de scurgere pentru a reține resturile și evitați aruncarea obiectelor străine în toaletă sau chiuvetă.

 9. Când aveți probleme cu instalațiile sanitare, este întotdeauna mai bine să apelați la un specialist în loc să încercați să le reparați singuri.

 10. Este recomandat să verifici în mod regulat etanșeitatea și presiunea instalațiilor sanitare pentru a preveni scurgerile și alte probleme neplăcute.

 11. Înlocuiți garniturile de la robinete în momentul în care observați scurgeri sau scăderea performanței acestora.

Comments are closed.