Sfaturi cu privire la menținerea instalațiilor sanitare

8 Scurgere sau tevi infundate Iata cum sa rezolvi problema

Instalațiile sanitare au existat încă de pe vremea romanilor, dar locuințele de astăzi abundă în apă caldă și rece mulţumită sistemelor de instalații sanitare moderne. Principiul este destul de simplu – presiune și supape – dar, în cazul în care acestea sunt deteriorate, este posibil ca locuința să fie chiar inundată. Atunci când se întâmplă acest lucru, acționați rapid pentru a evita probleme majore. Proprietarii inteligenţi de imobile știu cum să detecteze și să rezolve micile defecțiunile la instalațiile sanitare înainte ca acestea să devină mari. Ajutați instalațiile sanitare să fie uscate și în stare bună de funcționare urmând următoarele sfaturi.

Aruncați un ochi asupra tuturor instalațiilor sanitare baie la intervale regulate. În ceea ce privește instalațiile sanitare, scurgerile mici pot duce la probleme majore. Fiți atenți la apariția semnelor pentru prezenţa defecțiunilor la instalațiile sanitare: robinete care curg, umiditate, toalete înfundate și frigidere care picură – toate aceste probleme reprezintă un semn că acestea necesită o atenție imediată.

Rezolvați problemele cât se poate de devreme. Un robinet care curge nu numai că este enervant, dar și umiditatea ar putea deteriora suprafața chiuvetei și cauza mucegai și fungi. Urmăriți astfel de probleme pentru a menține locuința curată și uscată.

Trebuie să știți unde să mergeți atunci când apare o problemă. În cazul în care apare o urgență la instalații sanitare casa, știți cum să opriți inundația? Descoperiţi principala supapă de închidere a locuinţei. Dacă aceasta se află într-un loc întunecat, ascuns sau greu accesibil, aduceţi câteva instrumente de care aveți nevoie şi puneţi-le în apropiere. Nu există nimic mai rău în această situaţie decât o lanternă care lipseşte sau o cheie  pierdută atunci când apa dintr-o conductă spartă curge cu putere.

Oprirea aparatelor. În mod similar, trebuie să ştiţi cum să opriţi alimentarea cu apă către chiuvete, toalete, maşina de spălat vase şi alte aparate care folosesc apă, cum ar fi maşina de spălat şi frigiderul. În cazul în care unul dintre acestea nu se comportă așa cum ar trebui, ştiind unde se află supapa, veți salva situația și veți economisi destulă absorbţie a apei.

Aflaţi cum să faceți faţă micilor probleme. Cu câteva instrumente şi cunoştinţe minime, o mare parte dintre noi nu putem combate micile daune la instalații sanitare urgente.

Feriţi țevile de îngheţ. Cea mai bună protecție este izolația. Izolați conductele descoperite cu izolaţie din material plastic care se poziționează ușor. Când vine iarna, începeți să acţionaţi. Deschideți dulapurile de sub chiuvete şi facilităţile din baie – aerul mai cald din casă va preveni înghețarea țevilor din interior. De asemenea, puteţi lăsa robinetele să picure foarte puțin, deoarece apa curentă nu poate să înghețe.

În cazul în care încercările se dovedesc fără succes, apelați la un instalator licenţiat care să rezolve problema.

4.6/5 - (85 votes)

Related Posts

ZZH IKONEC043 000 01 21 9 21 9

Metode imbatabile care pot desfunda canalizarea eficient

Există două simptome clare care pot indica faptul că ne confruntăm cu o canalizare înfundată: Apa circulă încet sau coboară prin toate căile de scurgere din casa ta. Conductele, scurgerile…

1696918240 Simti miros de canalizare in baie Ce trebuie sa faci

Cum să elimini mirosul neplăcut dintr-o fosă septică

Este destul de comun ca fosele septice să emită mirosuri neplăcute, deoarece acumulează gaze precum monoxidul de carbon, dioxidul de carbon și metanul. Motivele pentru care o fosa septica poate…

bateria baie

Cum să identifici o scurgere de apă în baie

Înainte de a te panica atunci când descoperi o scurgere în baie, să știți că există soluții super practice și eficiente pentru a interveni în locul potrivit, să mai scapi…

9533702668318

Cum să-ți încălzești casa cu o instalație termică care nu este bazată pe gaz

Puteți avea o casă caldă și confortabilă fără a vă baza pe încălzirea cu gaz? Utilizarea energiei electrice este cu adevărat convenabilă și care sunt avantajele? Dacă odată cu sosirea…

asamblare teava scurgere mirosuri neplacute baie

Depistarea tevilor sparte este mai usoara cu o firma specializata in scurgeri apa

O teava sparta nu este o veste buna pentru nimeni. De la o simpla fisura se ajunge rapid la spartura, mai ales daca instalatia de apa este una mai complexa…

instalatii gaze

Mester sau firma specializata in instalatii de gaze? Ce alegem?

O instalatie de gaze nu este o lucrare pentru oricine. Cand ai nevoie de ea ai doua variante: chemi un mester priceput la toate, care are si un contract de…

This Post Has 25 Comments

 1. Folosiți regular un decalcifiant și mențineți curățenia în jurul acestor instalații pentru a preveni blocajele și nefuncționarea lor corectă.

 2. Nu aruncați niciodată materiale străine în toaletă, acest lucru poate cauza blocaje și daune costisitoare.

 3. Asigurați-vă că operațiile de întreținere și reparații sunt efectuate de către personal calificat pentru a evita deteriorarea instalațiilor și pentru a preveni eventualele accidente.

 4. Este indicat să verificați în mod regulat presiunea apei în instalațiile sanitare pentru a preveni eventualele scurgeri sau fisuri.

 5. Este important să aveți grijă de siguranța instalațiilor sanitare și să le verificați în mod constant pentru a preveni problemele și a asigura buna lor funcționare.

 6. Este recomandat să curățați periodic scurgerile și să verificați starea generală a instalațiilor sanitare pentru a preveni problemele și înlocuirea acestora.

 7. Folosiți produse de curățare specializate și evitați utilizarea substanțelor chimice agresive care pot deteriora instalațiile sanitare.

 8. Pentru a preveni înfundarea conductelor, utilizați site sau sită de scurgere pentru a reține resturile și evitați aruncarea obiectelor străine în toaletă sau chiuvetă.

 9. Când aveți probleme cu instalațiile sanitare, este întotdeauna mai bine să apelați la un specialist în loc să încercați să le reparați singuri.

 10. Este recomandat să verifici în mod regulat etanșeitatea și presiunea instalațiilor sanitare pentru a preveni scurgerile și alte probleme neplăcute.

 11. Înlocuiți garniturile de la robinete în momentul în care observați scurgeri sau scăderea performanței acestora.

 12. Verificați periodic furtunurile de la mașina de spălat și înlocuiți-le dacă prezintă semne de uzură sau scurgeri.

 13. Un alt sfat important este să nu utilizați produse chimice agresive în curățarea instalațiilor sanitare, deoarece acestea pot cauza daune și deteriorarea acestora. Optați pentru soluții de curățare ecologice și naturale.

 14. Un alt sfat important este să montați filtre de apă la robinete pentru a preveni depunerile de calcar și pentru a asigura apa curată și sănătoasă pentru utilizare.

 15. Un alt sfat important este să nu arunci obiecte grele sau materiale de construcții în toaletă sau canalizare, deoarece acestea pot bloca și deteriora instalațiile sanitare.

 16. Un alt sfat important este să curățați regulat grătarul de scurgere al chiuvetei pentru a preveni acumularea de resturi și blocaje.

 17. Un alt sfat important este să înlocuiți garniturile de la robinete dacă există scurgeri sau pierderea sigilării.

 18. Un alt sfat important este să verificați periodic furtunurile și conductele pentru a preveni scurgerile de apă și possibilele inundații.

 19. Un alt sfat important este să nu amânați repararea oricăror defecțiuni la instalațiile sanitare pentru a evita pagube mai mari pe viitor.

 20. Un alt sfat important este să înlocuiți garniturile de la WC la primele semne de scurgeri, pentru a evita riscul unor inundații sau al creșterii facturii la apă.

 21. Un alt sfat important este să utilizați produse de curățare non-toxice și ecologice pentru a proteja mediul înconjurător și sănătatea dumneavoastră.

 22. Un alt sfat important este să curățați constant instalațiile pentru a preveni acumularea de depuneri și blocaje.

 23. Un alt sfat important este să montați filtre de apă la robinete pentru a reduce depunerile și a îmbunătăți calitatea apei.

 24. Un alt sfat important este să verificați periodic nivelul presiunii apei pentru a preveni eventuale scurgeri sau deteriorări ale instalațiilor sanitare.

 25. Un alt sfat important este să înlocuiți robinetele vechi cu unele mai moderne și eficiente pentru a reduce consumul de apă.

Comments are closed.