Categorii
Uncategorized

Ce este de făcut dacă s-a înfundat chiuveta sau toaleta?

Rate this post

Canalizările înfundate sunt unul dintre cele mai nedorite coșmaruri Dar, odată ce apare o astfel de problemă, situația devine mai mult decât neplăcută și trebuie să acționăm rapid pentru a o rezolva. O conductă înfundată poate provoca mult mai multe inconveniente decât ne putem imagina, așa că nu ar trebui să subestimăm această problemă. Este pe deplin capabilă să ne strice ziua și să ne provoace o mulțime de dureri de cap. Acest lucru ne face să credem că trebuie să avem toate cunoștințele unui instalator, dar, în realitate, lucrurile nu stau așa. O toaletă înfundată nu se rezolvă atât de ușor, trebuie să fim atenți și să identificăm dacă avem de-a face cu un blocaj dificil sau cu unul simplu.

Prima și prima dată treubie să fim atenți zilnic la modul cum utilizăm orice corp al instalației sanitare (fie el chiuvetă, cadă, vas de toaletă, etc). Acest lucru trebuie efectuat pentru a evita eventualele probleme care pot avea loc în locuința noastră și care pot evolua total opus cu așteptările noastre. De exemplu, atunci când utilizăm chiuveta din bucătărie, trebui să aruncăm toate resturile la gunoi pentru ca acestea să nu se acumuleze în gura de evacuare sau la prima cotitură a țevilor. Chiar și așa, cu timpul, grăsimile sau resturile anorganice se depun iar chiuveta se înfundă. În acest caz, majoritatea oamenilor se panichează și acționează instinctiv pentru a rezolva situația. Noi recomandăm să analizezi logic și calm blocajul iar mai apoi să testezi metodele pe care le ai la îndemână. Spre exemplu, să torni puțină apă caldă cu bicarbonat și zeamă de lămâie, fie să folosești o pompă de desfundat. Dacă nu ai reușit, atunci credem că cel mai bine este să apelezi la un specialist.

Al doilea corp al instalației sanitare care este predispus la înfundare este vasul de toaletă. Dacă încercăm să fim mai atenți atunci când îl folosim și nu aruncăm în interior obiecte anorganice, este mai puțin probabil ca aceasta să se înfunde. Desigur, ca și în cazul chiuvetei, de-a lungul timpului, se pot acumula materii mici, care în timp duc la blocaj. Însă, frecvența va fi mult mai scăzută decât în cazul în care nu suntem atenți. Altminteri, sună la un specialist în instalații sanitare care știe ce este de făcut!